‘Opleiding’

‘Opleiding’ 2018-04-01T12:04:50+00:00

Inleiding

TERRA VOICE ‘OPLEIDING’
Helend en therapeutisch werken met de stem
met ondersteuning van dans en theater

De Terra Voice ‘opleiding’ opgericht door Gelinde Hengst, ‘leert’ jou de Terra Voice-methode: therapeutisch, helend en zijnsgeoriënteerd kunnen werken met de stem. Je ervaart dat je via de stem weer contact kunt maken met je essentie, je blauwdruk waarmee je hierop aarde kwam. Je ontdekt je eigen helende stemgeluid, het stemgeluid dat alle blokkades in je lichaam weer in beweging kan brengen. De Terra Voice-methode geeft je de ruimte om verdrongen gevoelens en ervaringen te verklanken via je stem en gebruikt dans en elementen vanuit de theaterwereld om in vrijheid moeiteloos jezelf te kunnen zijn!

De trilling van de stem heeft de kwaliteit om elke cel in ons lichaam te laten herstellen van foute informatie die het lichaam of de geest ziek maakt. Informatie die we tijdens onze opvoeding of door een traumatische gebeurtenis hebben opgeslagen. Alles wat leeft/materie is, is energie/trilling. De stem vibreert zieke programmeringen in ons systeem los en bevrijdt ons van vastzittende emoties die psychosomatisch zijn geworden. De heling via de stem van de therapeut of uiting van de cliënt via klank, verbind je weer met wie je werkelijk bent.

Tijdens de Terra Voice ‘Opleiding’ wordt er veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de therapeut. Door eerst je eigen ‘bagage’ op te ruimen kun je weer in verbinding komen met je innerlijke leiding. Van daaruit kun je jezelf neutraal openstellen voor de ander en leren luisteren naar wat je wel en niet in iemands stem hoort. Je leert in vrijheid je lichaam te bewegen en je te uiten. Je gaat expressie geven aan al die rollen die in jou onderdrukt zijn of juist ingenomen willen worden. Er worden tijdens de opleiding zowel praktijk- als theorievakken aangereikt (zie omschrijving per jaar). De ‘opleiding’ is ervaringsgericht en werkt vanuit zelfwerkzaamheid.
De opleiding is in zijn mensbenadering holistisch en zijnsgeoriënteerd.

Terra Voice ‘Opleiding’ in de praktijk:

Terra Voice ‘onderwijst’ een lichaamsgerichte-, klankgerichte-, muzikaal gerichte, helende en sjamanistische methode om te kunnen werken met de stem. Hiernaast komen dans, stem en beweging, theater en presentatie aan bod om therapeutisch te kunnen werken met cliënten.
De Terra Voice ‘Opleiding’ verzorgt 3 opleidingsjaren.

Voor de data, zie agenda!

Het 1ste Basisjaar is een diepgaand verkenningsjaar gericht op persoonlijke groei. Het is mogelijk alleen dit jaar te volgen, voor eigen ontwikkeling.

Het 2de Bijscholingsjaar is gericht op het therapeutisch werken met cliënten. Dit jaar biedt therapeutische handvatten vanuit de Terra Voice-methode die te integreren zijn in je eigen werk.

Het 3de Opleidingsjaar richt zich op hen die inmiddels voldoende bagage en ambitie hebben om zich te scholen tot Gecertificeerd Terra Voice-methode ® Practioner; helend werken vanuit STEM, dans en theater. Degenen die dit jaar goed doorlopen, ontvangen het diploma: Gecertificeerd Terra Voice-methode® Practioner.

Studiebelasting:

 • 1e jaar: 12 lesdagen van 10:30 – 16:30 uur, 3 leertherapie sessies (excl.)   60 uur zelfstudie
 • 2e jaar: 12 lesdagen van 10:30 – 16:30 uur, 3 leertherapie sessies (excl.)  60 uur zelfstudie
 • 3e jaar: 10 supervisies van 1,5 uur per keer op afspraak. Het oefenen en verslag leggen van 40 stemsessies.

Toelatingseisen:

 • Hbo-ontwikkelingsniveau
 • Affiniteit met een holistische levensvisie
 • Bereid ervaringsgericht met eigen persoonlijke groei aan de slag te gaan
 • Bij voorkeur een muzikale- en/of therapeutische vooropleiding
 • Zelfstandigheid en voldoende daadkracht
 • Dit alles wordt aangetoond tijdens een intakegesprek

Voor een intakegesprek kunt u telefonisch, 033-4634702, of per e-mail, info@terravoice.nl, contact opnemen met Gelinde Hengst.

Kosten:

 • Intakegesprek € 95,- 75 min.
 • 1e en 2e jaar € 2.500,- per jaar
 • 3e jaar € 1.600,-

 

Terra Voice in het programma LifestyleXperience van RTL4

Docenten van Terra Voice:

GelindeHoofddocente: Gelinde Hengst, (1972) oprichter Terra Voice, is gediplomeerd muziektherapeute, holistisch stemtherapeute, docente zangles voor persoonlijke groei,  soundhealer, reader, systemisch werker, EFT, EMDR, PSYCH-K, stemvorktherapeute en trainer. Voor meer informatie zie omschrijving: wie is Terra Voice?

 

 

Carol Timmermans **, (1960) heeft haar studie gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Tijdens haar carrière bestaande uit optredens, creëren en regisseren van shows en musicals en het geven van zang- en dansworkshops, is zij zich steeds meer gaan verdiepen in Taiji/Qigong. Hierin heeft zij door haar eigen innerlijke, creatieve proces Tao Dance ontwikkeld. Ze vond dat de stem hierin niet uit kon blijven en heeft bij Terra Voice de Holistische Opleiding voor Stemtherapie gevolgd, nu Terra Voice Opleiding. Deze opleiding heeft haar de handvatten gegeven waar zij naar op zoek was om naast haar lessen en workshops mensen individueel te begeleiden in een proces naar ontspanning, zelfexpressie en hun persoonlijke unieke kracht.

Als gastdocent en assistent van Terra Voice® zal zij in het 1e en 2e jaar twee lesdagen verzorgen gebaseerd op de vijf elementenleer, organen en hun klanken en zal zij haar achtergrond en kennis over het regisseren van shows inzetten om o.a. in het bedrijfsleven en instellingen te kunnen werken met zang, stemexpressie, dans en theater.

 

De Terra Voice Opleiding is niet alleen een opleiding tot Gecertificeerd Terra Voice-methode Practioner maar ook een opleiding in levenslessen, een houvast in de weg naar jezelf

Impressie – Terra Voice ‘Opleiding’

IMG_20160623_130800

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin