twee figurenZo vaak hoor je de ander iets tegen je zeggen of beloven wat vervolgens niet waar wordt gemaakt.

Als kind belde mijn tante mij altijd op als ik jarig was om me te feliciteren. Elke verjaardag zei ze dat als we elkaar weer zagen, ik nog een cadeautje van haar zou ontvangen. Zo ver als ik me kan herinneren, heb ik nooit een cadeautje gekregen van haar. Als kind stelde mij dit diep teleur en was dit één van de voorbeelden dat volwassenen veel zeiden met woorden om in dat moment een leuke indruk te maken, maar vervolgens voor mij onbetrouwbare personen werden omdat ze niet deden wat ze zeiden.

Nog steeds merk ik, dat het niet na komen wat iemand zegt, in overvloed tussen mensen plaats vindt.
Ook gebeurt het veel dat iemand iets tegen je zegt en de volgende ontmoeting met een heel ander verhaal komt aanzetten. In regelmaat kan jou dan ook nog het gevoel gegeven worden, dat jij het eerste verhaal verkeerd begrepen had. Vaak is het hun niet gelukt het eerste verhaal waar te maken, maar durft men hier niet eerlijk voor uit te komen.

Je kan dus duidelijk als feit concluderen dat de ander een onstabiele factor is, waar je niet jouw zekerheid uit kan halen. Als de ander een onstabiele factor is… waar kan je dan nog wel zeker van zijn?

De zekerheid, betrouwbare persoon dat ben jezelf!
Alleen jij kan jezelf geven wat je echt nodig hebt.
De ander kan dienstbaar zijn om jou hier in te ondersteunen, maar is nooit de eeuwige stabiele factor waar je naar verlangt.

Waar je naar verlangt is dat je leert op jezelf te kunnen vertrouwen.
Niet de ander nodig hebt voor jouw eigenwaarde en geluk.

Je leven loop je alleen.
Onderweg heb je ontmoetingen op je pad die dienstbaar kunnen zijn op jouw levensreis, maar je weer verlaten als ze niet meer nodig zijn of niet meer dienstbaar zijn aan jouw ontwikkeling.

Op het moment dat je leert, je niet meer afhankelijk op te stellen naar de ander, komt er ruimte om vanuit gelijkwaardigheid een relatie aan te gaan, met jezelf en de ander.

Als je leert je levensfocus te gaan verleggen naar jezelf, dan kunnen eindelijk al je verlangens en behoeften zegevieren, omdat je niet meer wacht op de beweging van de ander maar het zelf neerzet!

Je hebt niemand nodig, want je bent alles zelf!
Op het moment dat je dat beseft, ontmoet je juist steeds die persoon of trek je die situatie aan, die je ondersteunt wat je wilt ontvangen.

Hou van je eigen weg en de stem die van binnen wil klinken!
Dan kan je vertrouwen dat er altijd IS wat jij nodig hebt om jouw stem met een prachtig orkest tot expressie te brengen.
Geniet van alles maar heb nergens behoefte aan, dan voel je altijd verbondenheid!

Gelinde Hengst, www.terravoice.nl