portret-vrouwAls vrouw voel ik de roep om stem te geven aan hoe al sinds vele generaties met vrouwen wordt omgegaan in religieuze en de moderne gemeenschap. Op Facebook zag ik een verduidelijkend filmpje voorbij komen over de vele bekende tijdschriften die je tegenwoordig in de schappen ziet. De hoeveelheid pagina’s die gaan over hoe de vrouw er uit dient te zien is echt schokkend. Als je al de pagina’s eruit scheurt die over dit thema gaan, blijven er vaak van de ongeveer 400 pagina’s maar zo’n 30 pagina’s over met andere inhoud.

Lustobject versus onderdrukking
Waar er haast nergens gepraat wordt over hoe de man zich dient te gedragen of er uit mag zien, wordt de vrouw wereldwijd overspoelt door media, films of religieuze denkwijze hoe zij zich moet kleden en gedragen.

In dit westerse land zie je bij elke reclame als het nou over auto’s gaat of een nieuw kledingstuk schaars geklede vrouwen, die er op een onnatuurlijk manier uitzien waar geen vrouw aan kan voldoen. De vrouw wordt afgeschilderd als lustobject en wordt bij vele plaatjes op een seksistische manier gebruikt om een product te verkopen.
Ook de duidelijke rolverdeling zie je nog steeds veel verspreid waar de vrouw in de keuken staat, dienstbaar of verleidelijk naar de man.

In een artikel las ik dat veel meisje van 15 jaar niet meer een normale eerste kus kunnen krijgen, omdat jongens vaak al zo overspoeld zijn met pornobeelden dat ze niet meer op een integere fatsoenlijke manier met jonge onervaren meisjes om kunnen gaan.

Ook de vagina van de vrouw dient er volgens een reclame van het Kruidvat naar dennenlucht te ruiken en dien je dus met een chemisch spulletje in te spuiten waardoor je hele bacterie huishouding in je vagina in de war raakt.
Mag de vrouw, ergens op deze aardbol er nog uitzien zoals de schepper haar heeft gemaakt?

Onderdrukking van de vrouw
Als reactie op de seksistische benadering van de vrouw in veel landen zie je dat in religieuze gemeenschappen de vrouw zich juist helemaal niet mag laten zien. Bij een stroom van de moslims dien je je hoofd te bedekken. De orthodoxe Jodin dient als ze getrouwd is haar haar af te scheren en met een pruik rond te lopen. Hoe warm het ook is het lichaam dient altijd helemaal bedekt te zijn.
In meerdere Afrikaanse en Aziatische landen dient te vrouw als ze menstrueert in de stal bij de dieren te slapen en is ze dan opeens onrein verklaard.

De moderne vrouw
Als Nederlandse vrouw die de ruimte heeft gekregen zichzelf te mogen ontplooien, maakt het mij verontwaardigd, boos en verdrietig dat haast overal ter wereld de vrouw op een niet fatsoenlijke manier behandeld en gestigmatiseerd wordt. Wat mij nog meer doet verbazen dat zoveel vrouwen het nog toelaten dat zij onderdrukt worden door hun gelaat te bedekken of zich als een lustobject gaat gedragen ter bevrediging van het andere geslacht.
Liefde laat je geen rol spelen maar laat je in je waarde zoals je echt bent!

Hoeveel vind jij jezelf waard als vrouw?
Kijk eens naar je eigen gedrag en al die rollen die je speelt om de ander te behagen.
Is dit echt waar jij als vrouw jezelf respect geeft die jij verdient?

Ik nodig elke vrouw uit om de waardering voor zichzelf in te nemen zodat vrouwelijke leiderschap de wereld i.p.v oorlog en onderdrukking… naar respect, harmonie, zorgzaamheid, gelijkwaardigheid en liefde zal brengen.
Dank aan alle mannen die ons daar in steunen!

Gelinde Hengst www.terravoice.nl
Trainer & ontwikkelaar van de Terra Voice-methode
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!