tvIn onze huidige tijd beleef je de wereld in je woonkamer. We worden overspoeld door informatie en prikkels. Hadden we eerst alleen onze eigen problemen en gevoelens op te lossen, nu krijgen we er nog een berg emoties bij door elke keer weer te zien wat er ergens anders aan onrecht in de wereld gebeurt.

Lang geleden heb ik zelf al besloten om geen journaal of krant meer te lezen. De gecensureerde media zoals ik die zelf noem. Als HSPer voel ik alles wat ik waarneem door mijzelf heen gaan. Ik merkte dat ik letterlijk overprikkeld raakte door al die negatieve eenzijdige informatie die vaak ook door een hang naar sensatie door de media wordt gevoed.

Negatieve gevolgen van de wereld in je woonkamer
Doordat wij mensen tegenwoordig zo uitgebreid maar wel selectief geïnformeerd worden, hebben steeds meer mensen last van onrust, onbehagen, onveiligheid en overprikkeld zijn.
We zijn eigenlijk steeds aan het kijken wat de ander doet. We zien en geven vervolgens massaal onze mening hierover vanuit onze eigen cultuur en referentiekaders. De bemoeizucht en hebzucht is nog nooit zo groot geweest als in onze tijd.

De vraag is alleen: Weet jij wat goed en kloppend is voor de ander?
Wat ik en jij als een probleem zien, is misschien voor de ander zijn manier van leven.
Wie zijn wij om ons met de ander te willen bemoeien?

Ook door veel bezig te zijn met wat DAAR gebeurt, vergeet je je aandacht HIER te houden. Maar alleen wat hier gebeurt vraagt onze verantwoordelijkheid. Pas als jezelf in een staat van vrijheid leeft, kan je van enig betekenis voor daar zijn.

De positieve kant van de wereld in je woonkamer
De positieve kant is dat we beter worden geïnformeerd, zeker als je de moeite neemt onafhankelijke en alternatieve media te volgen zoals ik dat zelf doe. We worden samen steeds meer bewust hoe we ons als schapen gedragen.
Een kleine groep machthebbers beheersen 95% van al het kapitaal, bezitten alle media ingangen en indoctrineren ons dus precies hoe zij willen dat we denken.

Maar ze zijn vergeten dat door de komst van de sociale media dat mensen nu zelf informatie door kunnen gaan geven en daardoor een andere kant van het verhaal laten zien.

De wereld buiten je woonkamer
Op het moment dat we weer gaan zorgen dat we bewust onze verantwoordelijkheid dragen voor het leven, hoeven we niks meer buiten ons zelf te plaatsen. Alle ellende begint hier.
We vervuilen samen massaal onze aarde door de vleesindustrie, overconsumptie, foute levensmiddelen, medicijnen en materialen af te nemen.

Laten we dit nieuwe jaar starten met minder vlees te eten, of zoals ik dat zelf al meer dan 20 jaar doe gewoon helemaal niet meer te eten. Heb je echt zoveel kleding nodig? En als je het dan koopt, ga eens voor wat betere kwaliteit en duurzaamheid.
Weet jij wat je eet? Wat je koopt hou je instant! Door voor biologische voeding te gaan, koop je niet alleen gezondere voeding maar investeer je ook in een betere milieu en welzijn.
En wist je dat er eigenlijk voor alles al een duurzame oplossing bestaat, bijvoorbeeld een auto zonder uitstoot en vervuiling?
Het enige wat wij hoeven te doen, is alles wat niet eerlijk of vervuilend wordt gemaakt, niet meer te kopen!

ÉÉN wereld
Als we massaal nee zeggen tegen de ellende in de wereld, door vanuit onze huiskamer niet meer mee te doen, zal op een dag de wereld er zoveel mooier uitzien. Richt je op alle goede, duurzame dingen in het leven. Laten we samen een paradijs op aarde creëren waar we in liefde samen in veelzijdigheid zullen leven.

Gelinde Hengst www.terravoice.nl
Trainer & ontwikkelaar Terra Voice-methode
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!