justice-626461__150Als je om je heen kijkt, zie je eigenlijk maar weinig gelijkwaardigheid. In de meeste landen en geloven worden vrouwen massaal onderdrukt. Bepaalde beroepen worden hoger gewaardeerd. Een bepaald talent kan je meer aanzien geven.
Je superior of minderwaardig voelen is de voeding van ongelijkwaardigheid. Dus wil je een meer gelijkwaardige samenleving creëren dan dien je bij de eigenwaarde van ieder individu te beginnen.

Als vrouw, zelfstandig ondernemer, therapeut, alleenstaande moeder, hoogsensitief persoon wordt bij mij regelmaat een diep oergevoel van rechtvaardigheid voor gelijkheid aangeraakt.

We komen allemaal met een pakketje eigenschappen hier op aarde.
Een eigenschap die al vroeg bij mij ontwikkeld was, is dat ik niemand als mijn meerdere zie. Als kind zag ik een ouder, docent, volwassene gewoon als een gelijkwaardig persoon en werd dan ook diep in mijn systeem aangeraakt als zij hun wil bij mij wilde opleggen, als dat op dat moment niet resoneerde. Sterker nog, ik heb altijd een diepe behoefte gehad alles vanuit mezelf te laten komen.
Bij mij zul je dan ook niet snel kopieergedrag vinden, maar zal ik me zeker laten inspireren door mooie leermeesters om me heen.

Toch merk je dat er maar weinig mensen zijn die zich gelijkwaardig als de ander kunnen opstellen. Als je bij een arts zit, ambtenaar,therapeut, leraar, leidinggevende, zie je al snel dat ze zich identificeren met hun beroep en zich alwetend opstellen.

Maar er valt niks te weten, dan de waarheid die in een ieder zelf zit. Iedereen weet precies wat het beste is voor zichzelf en het enige wat je hoeft te doen als begeleider, de mens weer te leren laten luisteren naar zijn eigen innerlijke stem. Vanuit die stem kan je volgen wat een ander of jezelf nodig hebt.

Waarom voelt een man zich meer dan een vrouw?
Waarom staat de vrouw toe, zich als minder te laten behandelen?
Waarom gelooft iemand dat een vrouw een rib minder heeft waardoor zij als minderwaardig behandeld mag worden?

Waarom betaalt een reguliere arts, kapper etc. maar 6% btw, terwijl een alternatief arts of therapeut (met vaak meer opleiding) 21% btw?

Waarom krijgt een jonge vrouw die 2 jaar getrouwd is en haar man overlijd een paar ton schadevergoeding. Terwijl een man en vrouw met kinderen die al 20 jaar samen zijn maar niet getrouwd, niks?

Waarom mag een vrouwelijk politieagent een jaar lang, een dag betaald ouderschapverlof nemen, van ons belastinggeld, terwijl je als vrouwelijke zelfstandig ondernemer altijd mag blijven doorwerken?

Waarom staan wij toe in zo’n samenleving te leven?

Zijn we dan echt gaan geloven dat we er zelf niks aankunnen doen?

Maar ik zeg je, dat kan je wel!

Ga je eigen gedachten eens onderzoeken….
Waar kijk jij zelf op de ander neer?
Voel je de behoefte de ander jouw waarheid op te leggen?
Waar laat jij toe dat de mening van de ander, jouw leven bepaald?
Waarom geloof jij dat jouw geloof waar is?
Het woord ‘geloof’ zegt het al zo mooi…
Het is iets wat je gelooft…maar NIET de waarheid!

Wat waar is… ontstaat daar waar jij stopt, je geleerde gedachten, te geloven!
Gaat luisteren naar de stem van je hart, die altijd vanuit liefde en rechtvaardigheid spreekt:

Er is genoeg voor iedereen:
STEM JE AF OP OVERVLOED

Haal je eigenwaarde niet via de ander:
LEEF GELIJKWAARDIGHEID

Zorg eerst voor jezelf:
WEES IN ELKE HANDELING LIEFDEVOL NAAR JEZELF

DURF NIKS TE WETEN!
ZODAT HET LEVEN WEER BEWEEGT EN KLINKT DOOR JOU HEEN!

Dan zal je de vrouw weer gaan beminnen, de man de ruimte geven kwetsbaar te mogen zijn, de ander gaan zien als een spiegel van al je schoonheid en niet geaccepteerde delen, die je mag eren in gelijkwaardigheid!

LOVE YOU ALL
Gelinde Hengst, www.terravoice.nl