Workshops op maat

Naast de Terra Voice Opleiding: helend werken vanuit stem, dans, theater en individuele sessies die je terug brengen bij je stem van je hart, biedt Terra Voice ook workshops op maat aan voor particulieren, instellingen, het bedrijfsleven, scholen, stichtingen en koren. De volgende onderstaande workshops kunnen aanbod komen, maar Terra Voice kan ook andere thema’s naar een inspirerende workshop vertalen. Voor meer informatie en inhoudelijke afstemming kun je contact opnemen met Gelinde Hengst via info@terravoice.nl of 033-4634702.

A. Mantra’s zingen begeleid door tanpura en harmonium

Het zingen van mantra’s is een oeroude vorm van “meditatief” zingen met als doel het verruimen van het bewustzijn om zo in contact te kunnen komen met de levensbron, de oorsprong van alles. Het zingen van mantra’s geeft energie, inspiratie, ontroert en biedt ontspanning. Het is een zijnsgeoriënteerde workshop waarin je een diep contact maakt met de IK BEN energie. Je gaat je levenskracht voelen en een diepe verbinding met de aarde en je ziel ervaren.

B. Chakra stemheling

Chakra’s zijn energiecentra van ons lichaam. Er zijn zeven belangrijke chakrawielen waar geest en lichaam zich verenigen. Het zijn hoofdverdelers van subtiele levenskracht. Iedere chakra is gerelateerd aan een bepaald aspect van de menselijk ervaring. Een chakra correspondeert met een bepaald lichaamsdeel, klier en orgaan. Wanneer je je helende klank op een chakra richt, zullen corresponderende ervaringen, lichaamsdeel en orgaan beïnvloed worden.

Door (onderdrukte) gebeurtenissen in het leven, overtuigingen, vooral met je mentale lichaam werken, kunnen chakra’s uit balans raken. Tijdens de chakra stemheling workshop maken we je chakra’s weer schoon. Ervaringen die een chakra blokkeren, krijgen tijd en ruimte om te klinken en op een diep niveau te ontladen zodat ze weer vrij kunnen doorstromen. De chakra stemheling workshop brengt je weer in balans en in contact met jezelf. In de workshop krijg je handvaten aangereikt om met bewuste klanken zelf je chakra’s te verschonen en te helen.

C. Sjamanistische klankheling

In deze workshop maken we contact met je oorspronkelijke frequenties, je eigen klanktaal. Je gaat voorbij je comfortzone, je angsten, oordelen, weerstand, gedachten en verlegenheid om je diepste pijn te laten klinken. Elk ons bekende inheemse cultuur maakt gebruik van de genezende kracht van klanken. Muziek en klank worden doelbewust ingezet om lichaam en geest te helen. Volgens deze wijze tradities gaan we onze ziel bevrijden. Door middel van gericht ontwikkelde stemoefeningen, bestaande uit fysiek lichaamswerk, visualisatie en diepe pijn ontlading, werk je aan je eigen thema’s. Je laat je eigen intuïtieve lied klinken en je vullen met helende klanken. Je voelt je na deze workshop meer open, wakker, bevrijd en in je eigen kracht staan.

D. Stemheling van je innerlijk kind

Tijdens deze prachtige workshop ga je terug naar je onschuld. Je gaat spelen, expressie geven aan je gevoelsleven als baby en kind. Vaak zijn we als kinderen beperkt in onze ontwikkeling omdat we ons aan regels moesten houden, zonder zelfs maar te begrijpen waarom. Dit gaf bijvoorbeeld een gevoel van onmacht, frustratie, niet gezien zijn, afwijzing, onzekerheid of vervreemding van onszelf. Door opnieuw contact te maken met al die gevoelens en daarbij behorende klanken te uiten, krijgen we ons gevoel van vrijheid terug. Daar waar we onze kindpijn kunnen loslaten, kunnen we werkelijk opgroeien als spontane volwassenen die zich weer verantwoordelijk voelen voor het eigen leven. Na deze workshop voel je je meer verbonden met je ware zelf, creatief, spontaan en komt er ruimte voor meer vertrouwen en veiligheid in je leven.

E. Wereldmuziek zingen

Al zingend maak je een indrukwekkende reis langs verschillende culturen en landen en maak je kennis met hun muziek, geschiedenis, emoties en passie. Elke cultuur heeft de mogelijkheid een bepaalde snaar van iemands karakter of gevoelswereld aan te raken. Het is heerlijk om al deze kanten van jezelf te mogen bezingen en je via deze muziek bevrijdend te kunnen uiten.

Voorbeeld:
Mantra zingen

Voorbeeld lied dat veel gebruikt wordt bij de muzikale lessen