Een bevrijdende ervaring

“In therapie gaan is actueel en modern. Je kan er openlijk over praten. Maar om een aanpak te vinden, die bij je past, moet je soms een goede tip krijgen. Die kreeg ik van een  psychiater, die mij  jaren geleden een stuk inzicht gaf  en nu zei: maak eens een afspraak met  Gelinde Hengst.

Via haar stemtherapie kwamen lang weggestopte emoties los. Ik kreeg weer lucht om daarna allerlei problemen onder ogen te zien. Na het losmaken confronteerde zij mij met zaken die ik aan kon pakken. Toen werd het een combinatie van klanken en praten.

De aanpak van Gelinde Hengst werd voor mij een bevrijdende ervaring.”
Gertjan

Zangles als persoonlijke groei

“Ruim 10 jaar heb ik met veel plezier zangles als persoonlijke groei van Gelinde gehad. Gelinde heeft in die jaren veel voor me betekend. Zoals ze me in het begin al voorspelde heeft ze me ondersteund in mijn ontwikkeling waarbij er vele nieuwe deuren zijn geopend. Middels zingen kwam ik zoveel meer in contact met mezelf dan met praten! De laatste jaren is Gelinde feitelijk een vertrouwde coach voor me geweest. Ik heb me gekend gevoeld. Ze wist mij steeds weer in mijn kracht te zetten en mijn eigen kracht te vinden. Gelinde weet op een prettige en persoonlijke manier gewoon lekker zingen, je ontwikkeling in het zingen en persoonlijke ontwikkeling te combineren. De prettig ruimte waarin Gelinde werkt biedt al bij binnenkomst ontspanning. Alle stress valt van je af. De combinatie met haar prettige persoonlijkheid maakt het plaatje compleet. Maar pas op. Ook laat ze je niet makkelijk wegkomen met vluchtneigingen. Hier trapt ze niet in. Dat is dan ook precies wat ik nodig had op sommige momenten. Ze daagt je uit om een stapje verder te zetten. Hierin is ze streng maar rechtvaardig. Ze doet dit vanuit een oprechte betrokkenheid. Dit maakt dat je ook die stap durft te nemen. Ze is heel goed in aanvoelen wat je op het moment nodig hebt. Dit kan van alles zijn. Zingen, maar ook gewoon praten over zaken die op dat moment aandacht nodig hebben. Of even lekker lachten want humor is haar niet vreemd. Of gewoon even stil zijn en voelen, hoe eng dat soms ook is! En ik heb er nog een zangcarrière bij koren aan overgehouden ook. Ik ben Gelinde heel dankbaar voor alles wat ze voor mij in deze fase van mijn leven heeft betekend. En ik zal haar zeker nog terugzien!

Gelinde bedankt!”

Veel liefs Joke

Verrijking voor mijn persoonlijke groei

De Terra Voice Opleiding is een verrijking voor mijn persoonlijke groei. In de diepte vind ik steeds weer mijzelf.
Mijn authentieke stem geeft mij inzicht in mijn levenshouding, brengt beweging in mijn blokkades en brengt naar buiten wie ik daadwerkelijk ben.

Door dit proces te doorleven kon ik bezig gaan met mijn ontwikkeling als therapeut. De persoonlijke begeleiding van Gelinde en het werken aan mijn eigen doelen brengen me vertrouwen en doorzettingsvermogen. Ik leer waar mijn  krachten liggen en mijn leerpunten worden blootgelegd. Ik heb ontzettend veel bewondering voor deze vorm van onderwijs. Persoonlijk, doortastend en confronterend.

Tessa Kortenbach – Wulff

Liefdevolle begeleiding

“Al veel had ik met mijn stem gedaan toen ik bij jou kwam Gelinde voor zangles als persoonlijk groei. Ik had zo geleerd hoe ik moest zingen dat ik totaal mezelf kwijt was geraakt. Via jouw liefdevolle begeleiding heb ik weer contact kunnen maken met mijn eigen authentiek stem. Ik mocht er totaal zijn zoals ik ben. Emoties die door het zingen werden aangeraakt mochten vrij stromen zonder dat het te therapeutisch werd. Ik ben je enorm dankbaar. Ik voel me een ander mens sinds ik jou heb ontmoet.”

Chantal

De opleiding heeft mij veel geleerd

“Het mooie van de Terra Voice Opleiding is dat je stem klank geeft aan je emoties, pijn, angsten, blokkades. Alleen al door te zuchten en te kreunen kwam er energie vrij. De opleiding heeft mij veel geleerd. De Terra Voice methode werkt heel krachtig en lang door. Geweldig! Ik kan het iedereen aanraden. Therapie in de meest pure vorm.”

Maria Tomassen (beknopte tekst uit het tijdschrift Paravisie)

Heel blij met de reading

“Vanaf het begin voelde ik me tijdens de reading op mijn gemak bij Gelinde. Ze heeft me dingen verteld die me enorm raakte, omdat het precies die dingen zijn waar ik nu mee bezig ben. Het heeft mijn ogen geopend wat ik eigenlijk al wist maar niets mee deed. Daar ga ik nu aan werken. Ik ben heel blij met de reading en met Gelinde. Bedankt!”

Jacqueline

Mooie leermomenten

Dag Gelinde,

“Ik heb wel heel veel aan jou en de opleiding gehad, alles was nieuw voor mij, ik kom natuurlijk uit een klassieke opleiding, en voelde me een ongelofelijke stijve hark. Ik sta nu heel anders voor mijn koren, geef heel anders les. Ik pas veel oefeningen toe die we hebben geleerd, voordat je aan iets (les of koor ) begint, je mentaal voorbereiden, stil worden, ademhalingsoefeningen en klanken maken. Ik merk dat ik heel veel dingen meeneem en probeer me ook meer open te stellen naar wat iemand nodig heeft en dat voelt heel goed. Ik wil jou bedanken voor alle mooie leermomenten, voor je steun en begeleiding, ik sta sinds deze opleiding anders in het leven, niet meer zo ondergedompeld in al het verdriet dat ik heb meegemaakt.”

Lucian Venderink

De opleiding heeft mij verdiept en verrijkt

“De stem is een krachtig instrument voor heling. De opleiding van Terra Voice, inspirerend vorm gegeven door Gelinde Hengst, biedt een uitgebalanceerde mix van stemtherapeutische benaderingen waarin – vanuit alle windstreken van de wereld – de holistische mensvisie centraal staat. De persoonlijke ontwikkeling van de student vormt een rode draad in de opleiding en daagt uit tot het aangaan van diepe groeiprocessen. De opleiding heeft mij verdiept en verrijkt.”

Arianne van Hees

Ik voel meer wat ik wel en niet wil

“Wat een groei heb ik doorgemaakt sinds ik zangles p.g. bij Gelinde ben gaan volgen. Ik voelde me verlegen, had moeite mensen aan te kijken en als ik even mijn ogendicht deed voor een oefening moesten ze meteen weer open zo snel was ik afgeleid. Je leerde me contact te maken met mijn eigen stem, niet meer zo beïnvloed te worden door de omgeving. Ik durfde opeens ook eens onaardig te zijn. Mijn gezin zag mij veranderen. Ik voel meer wat ik wel en niet wil. Daarnaast heb ik ook nog eens heerlijk bij je gezongen. De afsluitende zangavonden die je organiseert waren hartverwarmend. Ik was van te voren wel even boos dat je me had verleid er aan mee te doen maar wat een positieve ervaring is het uiteindelijk voor me geweest. Bedankt Gelinde voor al die mooie leermomenten.”

Marlies

Het is eindelijk rustig in mijn hoofd

Hoi Gelinde!

Ik wilde even wat van mij laten horen.
Het is natuurlijk al weer een tijdje geleden dat ik bij jou ben geweest en wat is er veel veranderd. Ik merk dat ik een stuk zekerder ben en veel lekkerder in mijn vel zit, maar bovenal dat het eindelijk een keer rustig is in mijn hoofd. Niet meer eindeloos al die gevoelens van iedereen overnemen en het continue gepieker.  Ik ben zo onwijs blij dat ik de stap heb genomen en in behandeling ben gegaan. Maandag ga ik weer beginnen aan een nieuwe stage. Erg spannend! Maar ondanks dat heb ik er een goed en fijn gevoel bij. Ik wil je nogmaals bedanken voor alle fijne gesprekken, je luisterende oor en de fijne behandelingen.Wie weet zien we elkaar nog eens!

Liefs,
Lotte

Beter voor mezelf opkomen

Lieve Gelinde,

“Ik vond het heel fijn om bij jou in therapie te zijn. Ik heb echt heel veel geleerd en ook heel veel profijt van gehad. Ik kan nu beter voor mezelf opkomen en ook zeggen wat ik op mijn hart heb. Daarvoor dank.”

Ivy