vlinderEr zijn vele reden waarom iemand in rouw kan zijn. Je kan een dierbare kwijt zijn geraakt wat een mega impact kan hebben op je leven. Het is ook mogelijk dat je een ongeluk hebt gehad of een chronische ziekte hebt gekregen, waardoor je dingen van vroeger op eens niet meer kan. Dit vraagt een heel proces om deze verandering te verwerken en nieuwe zin in je leven te krijgen. Als laatste kan je rouwen, omdat je gaat beseffen dat bepaalde gekoesterde verlangens niet vervuld gaan worden, zoals de liefde van een geliefde, ouders of carrière.

Deze drie vormen van rouw hebben gemeen dat het leven niet gaat zoals jij had gewild.
Een gevoel van wanhoop, eenzaamheid, teleurstelling, intens verdriet en pijn worden in alle heftigheid in jezelf aangeraakt.

Het is fijn als je in deze moeilijke periode ondersteund kan worden door begeleiding die je terug brengt in je eigen kracht en je laat verbinden met alles wat zich in het MOMENT aandient.

Lijden ontstaat op het moment dat je wil vasthouden aan iets wat is geweest. Je leeft in je hoofd met een beeld van hoe jouw leven “hoort” te gaan.
Op het moment dat er een overgave kan komen aan wat IS, ga je werkelijk VOELEN en verwerken wat je in je systeem vasthoudt.

Via holistische stemtherapie krijg je de ruimte om klank te geven aan al je opgepropte emoties. Je woede en verdriet mag allemaal gehoord worden. Door werkelijk te doorvoelen, welke emoties in je lijf worden aangeraakt, komt er weer ruimte om je te verbinden met jezelf.
Op het moment dat je weer contact maakt met je ware zelf, ontstaat de mogelijkheid om nieuwe ZINGEVING in jezelf toe te laten en te laten ontvouwen, de richting waar jouw leven je toe uitnodigt.

In mijn praktijk komt rouwverwerking heel veel voor. Via zijns-georiënteerde coaching en holistische stemtherapie zie ik veel mooie cliënten de MOED terugvinden om verder te gaan met hun leven en zelfs van het grote verdriet, nieuwe vruchten gaan plukken.

Elke pijn die je werkelijk durft te ontmoeten en te doorleven geeft jou de mogelijk om te groeien als mens en boven bepaalde mentale beperkingen uit te stijgen.
Het ontroert mij elke keer weer dat ondanks een groot drama, iemand in een prachtige, rijpere bloem kan veranderen en nieuwe mogelijkheden van zijn leven ontdekt.

Iedereen komt rouwverwerking in zijn leven tegen.
Liefde ontvangen, begrip, compassie, omarmen en uiten van je pijn is de weg naar groei en nieuwe ZIN in je leven vinden!

Gelinde Hengst, www.terravoice.nl