Een ieder maakt deel uit van een familiesysteem. Uit liefde of onbewust kunnen we verstrikt raken met de lotsbestemming en de emoties van een of meer familieleden. Conflicten, patronen en lasten kunnen daardoor vaak generaties lang in een familie blijven. Deze patronen kunnen diep doorwerken op je gevoelens, je handelen, je gezondheid en welzijn.

Individuele familieopstelling

Met behulp van een individuele familieopstelling kan deze verborgen verstrikking zichtbaar en voelbaar gemaakt worden. Ik werk met grondvormen waar ik en soms de cliënt op gaan staan. Het is wonderlijk om te zien hoe ik totaal in mijn houding, woorden en uitspraken een familielid word die ik totaal niet ken!

Het doel is de orde te herstellen, verantwoordelijkheid terug te geven waar het hoort en hierdoor de verstrikkingen te doorbreken zodat je weer jezelf kan/mag zijn in je denken, voelen en handelen.

Door middel van een opstelling worden die familielijnen zichtbaar gemaakt die voor jou belemmerend zijn en daar mogelijk opgelost. Door daarnaast als het ondersteunend is, de vrijgekomen gevoelens of spanningen muzikaal te verklanken, vindt er een nog diepere ontlading plaats.