In onze huidige tijd zie je dat vrouwen met hogere posities vaak vermannelijkt zijn. Op een mannelijke manier proberen vrouwen zich staande te houden in een wereld die nog steeds door mannen gedomineerd wordt. Vrouwen zijn net zoals veel mannen uit hun hoofd gaan leven en nemen hun besluiten door alles te analyseren.

Vrouwelijkheid innemen
Toch ben je niet voor niks een vrouw met je eigen kwaliteiten, talenten en mystieke vermogens.
Vrouwelijk leiderschap begint als je je als vrouw weer toestaat, je als een vrouw te mogen voelen en te gedragen.
Wat houd dit in je als een vrouw te mogen voelen?
Van nature is een vrouw intuïtief. Een vrouw die in haar vrouwelijke kracht staat weet van binnenuit hoe iets is, zit of nodig is. De vrouw draagt door haar baarmoeder het mystieke scheppende vermogen in zich. Dit is de energie waar alle kosmische kennis zich in ontvouwd.
Je als een vrouw gedragen?
Door weer verbinding te maken met je intuïtie als vrouw, leer je weer van binnenuit te weten, van waaruit je handelen zich mag voortvloeien. Door te stoppen op een mannelijke manier alles te willen analyseren om tot een besluit te komen maar je als een vrouw te gedragen, te weten en hierna te handelen, zullen besluiten afgestemd zijn op kosmische waarde die altijd vanuit liefde handelt voor elk betrokken persoon.

Luisteren naar je vrouwen lichaam
Op het moment dat je als vrouw weer contact maakt met je cycles waar de hele scheppende beweging van het leven zich in vertaald, leer je weer te luisteren naar de diepere betekenis van haar bestaan.
Net zoals je winter, lente, zomer en herfst seizoenen hebt, zo laat het vrouwelijk lichaam ook zien, welk onderdeel van leven nu aandacht vraagt. Door je hormonen worden gedurende een maand vele emoties en zijn toestanden aangeraakt die als ze geëerd worden, verdiepende rituelen en helende informatie in zich draagt.

Verantwoordelijkheid
Van nature heeft de vrouw een diepere verbinding tot zorg dragen en verantwoordelijk zijn voor het geheel.
Na een scheiding in relatie zie je niet voor niks dat veel vrouwen meer oog hebben en verantwoordelijkheden dragen voor haar kinderen maar daarnaast ook nog eens als een duizendpoot, werk, sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheden overziet en draagt.

Steun ontvangen
Vrouwen mogen door de maatschappij en van elkaar meer steun ontvangen. Geen enkele vrouw wil in haar hart haar kind achter laten als ze een paar maanden na haar bevalling weer dient te gaan werken.
Je ziet al mooie voorbeelden in bijvoorbeeld Finland waar sommige vrouwen de baby in een draagzak gewoon mee naar hun werk nemen en tussendoor voeden. Het leven mag weer vrouw en kindvriendelijker worden.
Een kind hoor je niet uit huis te plaatsen om te kunnen werken. Alles hoort er tegelijk te mogen zijn.

Vrouwelijke leiderschap
Een vrouw die weer intuïtief handelt en opkomt voor zorg dragen voor het geheel, laat de wereld zien dat je niemand dient buiten te sluiten. Kinderen, ouderen, vrouwen en mannen, samen draag je het gemeenschappelijke leven. Samen doe je en werk je samen waarin je goed bent.
De vrouw die weer haar innerlijke leiderschap inneemt laat haar behoeften en lichaam niet meer onderdrukken maar gebruikt het als de poort van kennis die zorg draagt voor het geheel.

Gelinde Hengst www.terravoice.nl
Trainer & ontwikkelaar Terra Voice-methode
In vrijheid expressie geven aan wie jij bent!