vrouwIn het proces naar vrijheid, onderzoek ik al een tijd mijn gedachten op waarheid.
Namelijk elke keer als je iets ziet, plakken we meteen onze interpretatie hierover erop.
Maar hoe zou je omgeving eruit zien als je dat niet zou doen?

Zelf merk ik een irritatie bij mezelf van binnen als ik een vrouw met een hoofddoek zie rond lopen. Vooral als het een Nederlandse vrouw is die voor haar huwelijk met een moslim man ervoor kiest om zijn gunst te behalen door een hoofddoek te gaan dragen. Voor mij voelt dit echt als een vernedering, onderdrukking van de schoonheid en vrijheid van een vrouw!
Ook voel ik van hun kant, bij sommigen, vooral bij de mannen, een minachting en respectloos gedrag als je als vrouw wel onbedekt erbij loopt. Zeker in de luchtige jurkjes in de zomer.

Los dat alle voorschriften vanuit een geloof niet mijn voorkeur hebben, het is een geloof en niet de waarheid, ben ik toch eens eerlijk hierover op gedachtenonderzoek gegaan. Want wie zit nu wie te veroordelen? … Precies!

De realiteit is: vrouw met hoofddoek.
Dat dit beeld iets bij mij oproept is mijn verantwoordelijkheid.
Het zegt niks over de werkelijkheid, wel iets over mijn eigen voorkeur.
Hiernaast is het niet aan mij om te bepalen wat goed is voor een ander.
Iedereen gaat zijn eigen ervaring en groeiproces aan, hier op aarde.

Het is mijn taak om vanuit LIEFDE alles te ontmoeten wat in mij wordt aangeraakt.
Als dit er echt mag zijn, is er geen probleem meer.
Ik tref alleen maar in mezelf een grote uitdaging aan, om de ander niet te veroordelen maar te laten leven naar zijn eigen voorkeur!

Al die gedachten die we altijd DAAR hebben, geeft enorm veel energie terug, als we leren die HIER te behouden!
Waar onderdruk ik nog mijzelf?
Waar hou ik me nog bezig met de blik van een ander?
Genoeg werk aan de winkel voor iedereen zou ik zeggen, toch!

Alles wat ANDERS is wat je ziet, kan je zoveel vrijheid en innerlijke vrede geven, als je leert dit gevoel in jezelf te ontmoeten. We zijn allemaal broeders en zusters van elkaar, één groot mensenras.
Net zoals we veel verscheidenheid hebben bij de planten en dieren, zijn wij ook als mensen zo kleurrijk anders.

Laten we gaan genieten van elkaar, de ander, als een stuk van jezelf!
Als je dit stuk in jezelf niet begrijpt, ga dan vol liefde naar de gevoelensaanraking in jezelf.

Elke oorlog begint NIET DAAR maar HIER van binnen.
Durf alles HIER in jezelf te ontmoeten zodat we vanuit respect en liefde een wereldverbeteraar kunnen zijn.
Want wat je ziet in de ander dat ben jezelf!

Gelinde Hengst, www.terravoice.nl